Advokátní koncipient/ka

JUDr. Petr Horák advokát


JUDr. Petr Horák, advokát a insolvenční správce, hledá do své kanceláře advokátního koncipienta nebo koncipientku.
Kancelář se zaměřuje na generální praxi a činnost insolvenčního správce, což vám umožní setkat se s širokým spektrem právních otázek a poskytne kvalitní základ pro složení advokátní zkoušky. Pracujeme zejména v oblasti insolvencí, trestního, občanského a správního práva, včetně daní. Kromě toho se zabýváme i likvidacemi. Přesah naší práce je však mnohem širší a můžeme o něm pohovořit na osobním setkání.
Činnost insolvenčního správce není založena „jen“ na rozdělování splátek. Naopak se setkáte s řešením otázek a situací, které jiná praxe nenabízí, a získáte nový náhled a nové perspektivy, jak na právní otázky nahlížet. Přesah insolvenčních otázek do téměř všech jiných právních odvětví je obrovský. V naší kanceláři budete řešit vše od výživného, přes zpeněžování majetku až po náhrady škody porušením péče řádného hospodáře, a k tomu i další otázky v rámci „běžné“ generální advokátní praxe. Lze očekávat i zisk bohatých zkušeností s trestním řízením.
Samozřejmostí je podpora v rozvoji ze strany školitele, který se těší na to, až nového koncipienta či koncipientku znovu provede trnitou cestou k úspěšně složené advokátní zkoušce.
Od koncipienta či koncipientky se očekává pevný základ v právních znalostech a ochota se dále vzdělávat. Neočekáváme, že kandidát či kandidátka bude nosit v hlavě komentář. Úspěšné složené státní závěrečné zkoušky potřebný základ určitě poskytují, a další znalosti se získají v průběhu praxe. Přesně k tomu koncipientura totiž slouží.
Hledáme někoho, kdo dokáže používat selský rozum a efektivně řešit problémy, někoho s aktivním přístupem k práci a schopností hledat reálná řešení. Máme zájem o člověka, co „si dokáže poradit“, když problém přijde a praktickým přístupem jej vyřešit. Nepotřebujeme teoretika v obleku, ale někoho, kdo dokáže fungovat v praxi a vybuduje si u nás cestu k tomu, aby byl v budoucnu úspěšným a samostatným advokátem s přehledem v generální advokátní praxi. Abychom tohoto cíle dosáhli, je zde samozřejmě podpora školitele. Nikdo nebude hozen do hluboké advokátní vody, aby se v ní sám plácal.
Po zapracování navýšení mzdy.
Pokud máte zájem stát se součástí kanceláře a přispět svými znalostmi a schopnostmi, pošlete nám svůj životopis na [email protected]. Těšíme se.


full-time Advokátní koncipient/ka 2024-10-11 JUDr. Petr Horák advokát Olomoucký kraj

Místo výkonu práce:
Olomoucký kraj

Zdroj:
jobs.juristic.cz

Společnost:
JUDr. Petr Horák advokát

Odměna (rozpětí):
neuvedeno

Kontaktní email:
[email protected]