Asistent/asistentka soudkyně Nejvyššího správního soudu

Nejvyšší správní soud


Tento inzerát je starší než 3 měsíce, informace v něm proto nemusí být aktuální.

Koho hledáme?

Soudkyně Nejvyššího správního soudu Jitka Zavřelová hledá vhodné kandidáty/kandidátky na pozici asistenta/asistentky. Práce je vhodná jak pro šikovné absolventy (s ukončeným právnickým vzděláním ke dni nástupu), tak i pro zkušenější právníky s předchozí praxí v justici, veřejné správě či advokacii. Kromě obvyklých předpokladů pro výkon této profese – tedy vysokoškolského magisterského vzdělání v oboru právo získaného v České republice, bezúhonnosti, nadprůměrné schopnosti právní argumentace, slušné znalosti alespoň jednoho světového jazyka a znalosti práce v právních informačních systémech – se dále požadují schopnost a vůle k dalšímu vzdělávání a odbornému růstu, dobré stylistické dovednosti, osobnostní předpoklady pro kvalitní týmovou spolupráci i schopnost pracovat samostatně.

Náplň práce

Práce asistenta/asistentky soudce spočívá především v přípravě podkladů pro rozhodovací činnost soudce. Představuje možnost podílet se na hledání řešení často komplikovaných právních otázek (nejen) v oblasti správního práva.

Další informace o pozici

Jde o pracovní poměr na plný úvazek (se zkušební dobou) založený jmenováním, který se řídí § 14 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní, a dále zákoníkem práce. Platové ohodnocení se řídí zákoníkem práce a nařízením vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů.

S prací u Nejvyššího správního soudu je spojena možnost účastni na odborných seminářích a školeních z různých oblastí práva, pořádaných přímo soudem nebo Justiční akademií. Jako další benefity práce lze zmínit pružné rozvržení pracovní doby, po zapracování možnost práce z domova, zaměstnanecké výhody (příspěvky na stravování a sport), pět týdnů dovolené a indispoziční volno.

Pokud Vás tato nabídka oslovila, chcete získat zajímavé profesní zkušenosti, pak zasílejte strukturovaný životopis a dobře odůvodněný motivační dopis do 10. 6. 2023. K těmto písemnostem případně můžete připojit i ukázku svého původního právního textu (v rozsahu maximálně deseti stran).


full-time Asistent/asistentka soudkyně Nejvyššího správního soudu 2023-05-26 Nejvyšší správní soud Jihomoravský kraj

Místo výkonu práce:
Jihomoravský kraj

Zdroj:
career.elsa.cz

Společnost:
Nejvyšší správní soud

Odměna (rozpětí):
neuvedeno

Kontaktní email:
[email protected]