asistent/ka soudce (stážista)

Nejvyšší správní soud


Tento inzerát je starší než 3 měsíce, informace v něm proto nemusí být aktuální.

Koho hledáme?

Pozice asistenta/asistentky je vhodná i pro absolventy či začínající právníky (na tuto pozici se mohou hlásit i uchazeči, u nichž je předpoklad ukončení magisterského studia v lednu či únoru 2023).

Pozice stážisty/stážistky je vhodná pro studenty závěrečných ročníků studia právnických fakult (s možností navazujícího působení v pozici asistenta soudce).

Náplň práce

Práce asistenta/asistentky soudce NSS spočívá především v přípravě podkladů pro rozhodovací činnost. Jedná se o pracovní poměr na plný úvazek založený jmenováním, který se řídí § 14 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní, a dále zákoníkem práce. Platové ohodnocení se řídí zákoníkem práce a nařízením vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v aktuálním znění. Jedná se o 14. platovou třídu se zvláštním příplatkem a možností přiznání osobního ohodnocení (po zkušební době).

Další informace o pozici

Kromě obvyklých předpokladů pro výkon funkce asistenta soudce (vysokoškolské magisterské vzdělání v oboru právo získané v ČR, bezúhonnost, nadprůměrná schopnost právní argumentace, znalost alespoň jednoho světového jazyka a schopnost využívat právní informační systémy) dále požadujeme vůli k dalšímu vzdělávání a odbornému růstu, osobnostní předpoklady pro kvalitní týmovou spolupráci, schopnost pracovat samostatně a v případě potřeby i v časové tísni.


full-time asistent/ka soudce (stážista) 2022-11-15 Nejvyšší správní soud Jihomoravský kraj

Místo výkonu práce:
Jihomoravský kraj

Zdroj:
career.elsa.cz

Společnost:
Nejvyšší správní soud

Odměna (rozpětí):
neuvedeno

Kontaktní email:
[email protected]