Referent - OFŘ Brno

Generální finanční ředitelství


Práce na zajímavých kauzách, kdy úkolem je přezkoumání rozhodnutí prvostupňového správce daně. Referent pracuje na přidělených kauzách od samého počátku až po vydání finálního rozhodnutí v součinnosti se svým vedoucím. Složitost vyřizovaných kauz se odvíjí dle míry zaučení.
Nově nastupující zaměstnanci u nás prochází adaptačním procesem, kdy se jim odborný garant věnuje po dobu 5 měsíců a seznámí je s chodem úřadu a systémem práce.
Odvolací finanční ředitelství je jedním ze tří orgánů, které v rámci Finanční správy disponují celostátní působností. Činnost našeho úřadu je velmi rozmanitá. Řešíme jak oblast daňovou (DPH, daň z příjmů, majetkové daně, silniční daň), tak oblast spíše nedaňovou (dotační agendu, hazardní daň, cenovou kontrolu). To vše z pohledu odvolacího a nadřízeného orgánu. Nezabýváme se pouze institutem odvolání, ale též širokou škálou jiných prostředků ochrany (stížnosti, přezkumné řízení, řízení o obnově, podjatost, mlčenlivost, nečinnost a další). Pohybujeme se v procesní rovině zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, i zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů. Náš úřad též zastupuje Finanční správu v soudních sporech a to v případech, kdy je žalobou napadeno naše rozhodnutí.


full-time Referent - OFŘ Brno 2024-10-08 Generální finanční ředitelství Jihomoravský kraj

Místo výkonu práce:
Jihomoravský kraj

Zdroj:
jobs.juristic.cz

Společnost:
Generální finanční ředitelství

Odměna (rozpětí):
neuvedeno

Kontaktní email:
[email protected]